Kawa mrożona

kulinaria (23)Nie ma bardziej smacznego deseru na upalne lato od dobrze schłodzonej kawy mrożonej. We Włoszech nie wypić po obiedzie kawy mrożonej jest prawdziwym grzechem. Z biegiem lat ten specyficzny zwyczaj przyjął się także w Polsce. Kawa mrożona smakuje najlepiej, gdy podana jest z dużą ilością mleka, choć niektórzy także lubią jej niezmąconą dodatkami formę. Bardzo gorzka kawa mrożona także może być smaczna i aromatyczna. W wielu lokalach gastronomicznych serwuje się kawę mrożoną wraz z lodami. Mimo że jest to prawdziwa bomba kaloryczna, nie da się ukryć, że smakuje nieziemsko. Wiele kobiet w momencie zetknięcia z tym deserem zapomina natychmiast o narzuconej diecie i szybko decyduje się na małe co nieco, w końcu życie jest takie krótkie… Kawa mrożona podawana jest w bardzo wysokich szklankach. Jest jej na tyle dużo, że po wypiciu nie potrzebujemy już dodatkowych deserów. Jesteśmy syci i napełnieni energią. Kawę w płynnej postaci, dostosowaną do mrożenia można też kupić w licznych supermarketach.

Ciekawe wpisy tematyczne o gotowaniu online:

Posted by:

admin

Related articles

Back to Top