Wyposażenie gastronomii

Wyposazenie gastronomii (7)Jeśli prowadzisz własną restaurację wiesz doskonale, że lodówka jest jednym z podstawowych sprzętów, jakie musisz posiadać. Gwarantuje ona zgodne z przepisami przechowywanie produktów, a Tobie sprawniejszą pracę, bo nie będziesz musiał biegać do sklepu za każdym razem, gdy klient przyjdzie i poprosi o potrawę. Wyposażenie gastronomii to przecież nie tylko kwestia higienicznych warunków, ale również komfortowej pracy.
Jaką więc lodówkę wybrać do swojej restauracji? Przede wszystkim taką, która ilością półek, szufladek i i zakładek pozwoli posegregować produkty tak, by zawsze były pod ręką i pozwoliły utrzymać w środku porządek. Ważne jest również, aby regulacja temperatury pozwalała przechowywać w niej różne produkty. Sprawdza się to na przykład w restauracjach, które swoje menu zawsze przygotowują pod kątem produktów sezonowych i tym samym istnieje potrzeba okresowego zmieniania temperatury chłodzenia. Dobra lodówka to podstawa. Pamiętaj o tym, by zapewnić sobie komfort jej używania każdego dnia.

Ciekawe wpisy tematyczne o gotowaniu online:

Posted by:

admin

Related articles

Back to Top