Zupa brokułowa

pokazy-barmanskie-4Zupa brokułowa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczna. Warto poświęcić tych kilka chwil na jej przygotowanie, bo dużym garnkiem tego specjału najeść się może nawet kilkuosobowa rodzina. Gdy zdecydujemy się już ugotować tą zupę, musimy zacząć od podstaw, czyli od wybrania dorodnych i wyraziście zielonych brokułów. Znajdziemy je w sklepach warzywnych i na straganach. Jeśli nie ma już pory na świeże brokuły – można zastąpić je tymi z paczki, mrożonymi. Gotujemy więc brokuły we wrzącej wodzie, dodając kilka kostek bulionowych do smaku. Jeśli nie jesteśmy wegetarianami – nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy do zupy wrzucili także kilka skrzydełek kurczaka. Po ugotowaniu można będzie je wyjąć i zjeść z musztardą. Do zupy brokułowej dodać można jeszcze inne warzywa. Na koniec pozostaje jeszcze decyzja, czy warzywa zostawiamy tak, jak się ugotowały, czy też ucieramy wszystko na jednakową masę za pomocą blendera. Utarta na jedną masę zupa może zostać dodatkowo urozmaicona kawałkami sera pleśniowego.

Ciekawe wpisy tematyczne o gotowaniu online:

Posted by:

admin

Related articles

Back to Top