Lody gałkowe

barista-na-targi-4Latem lody gałkowe przeżywają renesans popularności. Są niezwykle smaczne i lubiane zwłaszcza przez dzieci, które przy każdej wizycie w cukierniach nie są w stanie oderwać nosków od szyby, za którą znajdują się lodowe specjały. Lody gałkowe przyrządzane są z najprostszych i ekologicznych smaków, może właśnie w tym tkwi sekret ich smaku. Smaków w kontenerkach lodowych wybranych cukierni jest zazwyczaj co najmniej kilkanaście. Obok lodów kalorycznych znajdą się też takie, które zadowolą wszystkich będących na „odwiecznych dietach”, czyli sorbety. Robione są z malin, truskawek, pomarańczy. Sorbet nie tuczy, bo jest zwyczajnie zamrożonym sokiem lub przecierem owocowym. Dzieciakom najbardziej smakują lody o smaku batona snickersa, a także grapefruita oraz rafaello – z dodatkiem wiórków kokosowych. Nieco starsi doceniają smak tiramisu oraz kawy prażonej. Smaki lodowe potrafią naprawdę zachwycić. Ostatnio w jednej z kawiarni udało nam się posmakować lody o smaku paprykowym. Uwierzcie, wcale nie wypaliły nam języków. Były wyborne.

Ciekawe wpisy tematyczne o gotowaniu online:

Posted by:

admin

Related articles

Back to Top